Tillbaka till Kilimanjaro

Fotografier kan verkligen föra mig tillbaka till toppen, utan vare sig resorb, vandringskängor eller höghöjdssjuka. Har fortfarande inte smält att jag tog mig dit upp, ända upp. För egen maskin.

Drömmer mig ofta bort till savannen. Där frihetskänslan är som störst och där mycket av vad jag brinner för möts. Här på safari mitt i Ngorongorokratern tillsammans med nyvunna vännen Patricia som jag tre dagar tidigare bestigit Kilimanjaro med. 

Share:

Våren i Uppsala

Så här vackert kan det vara om man bara tittar upp för en stund medan man väntar på parkeringsbiljetten.

Och så här ser det ut på Frilansloftet när kollegan Liselotte Forslin lämnat rester efter gårdagens plåtning..

Share:

Omslagsfamilj i Finland

Inte van att själv synas men för en god sak säger jag inte nej. Åbos universitetssjukhus bygger ny neonatalavdelning efter Akademiskas modell. Min lilla familj bidrog med erfarenheter och bilder som förhoppningsvis kan bli ett stöd för vårdpersonal och andra föräldrar till för tidigt födda barn.

Läkaren Lisa, som arbetade och samlade erfarenheter på neonatalen samtidigt som vi bodde där, skickade resultatet som landade i lådan idag. Känns fint!

Share:

När huvudet kokar över...

Vissa dagar. Vissa dagar tror jag att det vilken sekund som helst kommer att bubbla över i skallen på mig. Så många trådar att hålla ihop, så många beslut att fatta, från smått till stort. Så många chanser att möta skilda världar. 

Att ett och samma minneskort kan rymma ett fuktskadat badrum, där familjen som tvingas leva med det visar sig vara en fantastisk samling människor som bjuder på te och berättar om värden som kränkt dem genom att beskylla dem för att duscha för mycket, till ett förtrollande vackert inspirationsjobb som "vår i orangeriet" vars kuliss bestod av en solig dag vid mälaren tillsammans med en fin och sedan länge uppskattad kollega. 

Att jag på det älskade loftet möts av människor som stöttar, peppar och hjälper varandra genom frilanslivet. Skickar uppdrag mellan varandra, idéer drillas, projekt går från luftad tanke till verklighet och stora drömmar ros i hamn med ett jubel som följd. Njuter av blivande kokböckers innehåll, försöker oss på aw men när tiden inte räcker till genast hittar ett nytt datum, skrattar åt förvirringar och överkokade huvuden... Och kommer igen!

Dagens ingredienser kan sammanfattas med Berlinguide, papper papper papper, inredningsjobb in och ut, uppdrag för regeringen och en jobbresa till denna fantastiska plats på jorden... I maj bär det av...

 

Share:

Vagabond Reseskrivarkurs

Helgen fylldes med Reseskrivarkurs på Vagabonds redaktion i Egmonts lokaler i Solna. Tillsammans med chefredaktör Tobias Larsson och redaktören/journalisten Barbro Janson Lundkvist guidade jag 22 ivriga blivande journalister och fotografer. Blir aldrig trött på att prata om text och bild och kul med så många nyfikna frågor. Inspiration ut, inspiration in. Tack för en fantastisk helg!

Share:

Quirky Cornwall

Mitt och Johanna Stenius reportage Quirky Cornwall finns nu i en Vagabond nära dig! Så kul det blev! I härligt samarbete med Vagabonds skickliga ad Sara Bregoli.

Share:

Författardebutanten Johanna Stenius

Det produceras böcker på löpande band på Frilansloftet och jag har än en gång fått äran att fixa pressbilder. Nu är det dags för fina Johanna Stenius att förbereda debuten som författare. Ämnet är föräldraskap, förlaget heter Massolit och titeln... är än så länge hemlig. To be continued...

Johanna SteniusJohanna Stenius, Nödrop från lyckobubblan Beställd av: Tiina Nevala Fotograf: Pernilla Sjöholm
Johanna SteniusJohanna Stenius, Nödrop från lyckobubblan Beställd av: Tiina Nevala Fotograf: Pernilla Sjöholm

Färdig, lättad, glad och kaffesugen...

Share:

Författardebutanten Maja-Stina Fransson

Min fantastiska loftetkollega Maja-Stina Fransson debuterar snart som romanförfattare och jag fick den stora äran att fixa hennes pressbilder. Det blev en intensiv och otroligt rolig eftermiddag i ungdomsfiket Vox lokaler, ett stenkast längre ner på gatan från Frilansloftet. Nu ser jag fram emot romanen Jag bara tvingar mig lite. Så här grymt proffsig ser hon ut!

Och så här såg jag ut...

Share:

52 timmar i Köpenhamn

En helg, en barndomsvän och så Köpenhamn. En stad som växer, i mitt hjärta.

Sex timmar och en bro senare är jag äntligen framme.

Nyhavn. En färgklick mitt i ett isigt Köpenhamn.

Frusen in på själen passade några timmar på Ni´mat Spa perfekt.

Avslutade dagen på ett franskt creperie med cocktailbar. En trappa ner från gatan väntade väggar och tak i mörkgrönt, charmig personal, avslappnad stämning och drinktvistar som den vinnande kombinationen hallon och lakrits.  

Morgon, solsken och grafiska underverk. Alldeles utanför vårt hotel Copenhagen Marriott hotel dessutom. 

Promenerade till Christiania. 

Och vidare till "Den lille havfrue". Som satt där alldeles ensam..

Som den kanske mest berömda sevärdheten i Köpenhamn så är hon sällan ensam.

Tillbaka mot byns centrum och ströget.

Resan tillbaka över bron och hem till Uppsala igen. 

Share:

Hej vår!

Äntligen en kul inspirationsdag med stylisten och inredaren Sofia Jensen! Formex 2014 bjöd på idéväckande intryck, vackra ting och vårkänslor. Härligt att kunna prioritera utflykter som ger energi - att jobba heltid har sina fördelar.

Ernst filosoferar.

Share:

Love@work

Dagar då man får sitta på loftet, lyssna till musik som letar sig in till hjärtat och skapa bilder med värme... Love my work...

Share:

Tomtarna på frilansloftet

Sedan 2008 delar jag studio med ett gäng proffsiga egenföretagare. Matskribenten Liselotte Forslin, fotografen Ulrika Ekblom, barnboksillustratören Matilda Salmén och journalisterna/redaktörerna Johanna Stenius och Maja-Stina Fransson. Sex kvinnor, ett drömkök, en fotostudio under taknocken på ett av Uppsalas charmigaste hus. En sådan fantastisk mix att jag blir glad av att gå till jobbet - varje dag.

God jul och ett gott nytt år önskar tomtarna på frilansloftet!

Share:

Heja Matilda och Anders!

Snart är hemsidan ute. Sex år av dåligt samvete lider mot sitt slut. Med hjälp av två fantastiska småföretagare har mina tankar äntligen satts på pränt.

Att jag haft tillräckligt att göra genom dessa år, och därför aldrig fått tid att fila på en sida, känns fantastiskt men nu vill jag nå fler mål. Hoppas innerligt att mina kunder fortsätter att följa mig på min resa. Och att nya ska hitta in i mitt liv. För mitt liv är mitt jobb och mitt jobb är mitt liv. Och jag älskar det. Mina kolleger blir ofta mina vänner, bara för att jag gillar er så mycket och för att kreativa tankar sällan jobbar nio till fem.

Ett stort tack till barnboksillustratören Matilda Salmén, som sedan ett par månader förgyller tillvaron för oss på frilansloftet och som jag bad illustrera min logga och några snygga figurer vilka ska följa mig på min nya resa. 

Ett stort tack till och journalisten och webbexperten Anders Hedberg Magnusson som troget, lyhört och tålmodigt följt mig och mina osammanhängande viljor sedan i våras. Troligtvis är han väldigt lättad över att vi nu äntligen ska ro projektet i hamn ;). 

Tack för allt och med förhoppning om fler spännande samarbeten framöver!

//P

Share: