Tillbaka till Kilimanjaro

Fotografier kan verkligen föra mig tillbaka till toppen, utan vare sig resorb, vandringskängor eller höghöjdssjuka. Har fortfarande inte smält att jag tog mig dit upp, ända upp. För egen maskin.

Drömmer mig ofta bort till savannen. Där frihetskänslan är som störst och där mycket av vad jag brinner för möts. Här på safari mitt i Ngorongorokratern tillsammans med nyvunna vännen Patricia som jag tre dagar tidigare bestigit Kilimanjaro med. 

Share:

Vagabond Reseskrivarkurs

Helgen fylldes med Reseskrivarkurs på Vagabonds redaktion i Egmonts lokaler i Solna. Tillsammans med chefredaktör Tobias Larsson och redaktören/journalisten Barbro Janson Lundkvist guidade jag 22 ivriga blivande journalister och fotografer. Blir aldrig trött på att prata om text och bild och kul med så många nyfikna frågor. Inspiration ut, inspiration in. Tack för en fantastisk helg!

Share:

Quirky Cornwall

Mitt och Johanna Stenius reportage Quirky Cornwall finns nu i en Vagabond nära dig! Så kul det blev! I härligt samarbete med Vagabonds skickliga ad Sara Bregoli.

Share:

Författardebutanten Johanna Stenius

Det produceras böcker på löpande band på Frilansloftet och jag har än en gång fått äran att fixa pressbilder. Nu är det dags för fina Johanna Stenius att förbereda debuten som författare. Ämnet är föräldraskap, förlaget heter Massolit och titeln... är än så länge hemlig. To be continued...

Johanna SteniusJohanna Stenius, Nödrop från lyckobubblan Beställd av: Tiina Nevala Fotograf: Pernilla Sjöholm
Johanna SteniusJohanna Stenius, Nödrop från lyckobubblan Beställd av: Tiina Nevala Fotograf: Pernilla Sjöholm

Färdig, lättad, glad och kaffesugen...

Share:

Författardebutanten Maja-Stina Fransson

Min fantastiska loftetkollega Maja-Stina Fransson debuterar snart som romanförfattare och jag fick den stora äran att fixa hennes pressbilder. Det blev en intensiv och otroligt rolig eftermiddag i ungdomsfiket Vox lokaler, ett stenkast längre ner på gatan från Frilansloftet. Nu ser jag fram emot romanen Jag bara tvingar mig lite. Så här grymt proffsig ser hon ut!

Och så här såg jag ut...

Share:

52 timmar i Köpenhamn

En helg, en barndomsvän och så Köpenhamn. En stad som växer, i mitt hjärta.

Sex timmar och en bro senare är jag äntligen framme.

Nyhavn. En färgklick mitt i ett isigt Köpenhamn.

Frusen in på själen passade några timmar på Ni´mat Spa perfekt.

Avslutade dagen på ett franskt creperie med cocktailbar. En trappa ner från gatan väntade väggar och tak i mörkgrönt, charmig personal, avslappnad stämning och drinktvistar som den vinnande kombinationen hallon och lakrits.  

Morgon, solsken och grafiska underverk. Alldeles utanför vårt hotel Copenhagen Marriott hotel dessutom. 

Promenerade till Christiania. 

Och vidare till "Den lille havfrue". Som satt där alldeles ensam..

Som den kanske mest berömda sevärdheten i Köpenhamn så är hon sällan ensam.

Tillbaka mot byns centrum och ströget.

Resan tillbaka över bron och hem till Uppsala igen. 

Share:

Love@work

Dagar då man får sitta på loftet, lyssna till musik som letar sig in till hjärtat och skapa bilder med värme... Love my work...

Share: